25 Април 2018 - 16:31:41

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

04.07.2008 во 18:41:26

Baram da mi se isplati paricna pomos za novorodence od opstinata Aerodrom. Vo opstina Aerodrom ziveam od 1993 godina vo Voeniot hotel "Ilinden" na ul. Kosta Novakovik" bb. So ogled na toa deka voeniot hotel vo MVR go smetaat za privremeno zivealiste nemozam da dobijam licni dokumenti na navedenata adresa pa licnata karta mi glasi na druga adresa. Bidejki ziveam vo opstina Aerodrom, sto moze da se potvrdi i so dokument izdaden od voeniot hotel, Ve molam da mi odgovorite dali imam pravo na paricnata pomos sto ja dodeluvate i koi dokumenti bi bile potrebni. Inaku novorodenceto e rodeno na 07.06.2008 godina.

Статус: Решен
Тип на барање: еднократна парична помош за новороденчиња

 
Одговор

08.07.2008 во 11:57:05

Почитуван господине Јованов, За да добиете парична помош за новороденче од 5000 денари потребно е лично да дојдете во општина Аеродром и да пополните барање за парична помош.Се поднесува извод од матична книга на венчани, извод од матична книга на родени (за новороденчето), фотокопија од важечки лични карти или други исправи од двајцата родители, за идентификација од која се видни податоците за живеалиштето во Општина Аеродром, фотокопија од трансакциона сметка. Во вашиот случај неможете да аплицирате за парична помош за новороденче поради причина што вашата постојана адреса на живеење во личната карта не е на територија на општина Аеродром.

Назад

 

Архива

<< Април 2018 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       

Sponsored by

Developed by