21 Февруари 2019 - 21:06:14

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

06.03.2018 во 07:38:25

Почитувани, ви пишувам во врска со неправилно паркираните возила на влезот кон паркингот карши ЕВН/Паркот со авионот. Непрописно паркираните возила ја загрозуваат безбедноста на сообраќајот, излезот од паркинг према булевар е крајно ризичен поради непрегледноста оа паркираните возила околу кругот на излезот,но и на тротоарот во близина на излезот. Ве молам најитно во координација со градските власти, поставете столбчиња на тротоарите во должина од најмалку 50 метри од излезот од паркинг, проширете го кругот со зеленилот да неможе да се паркираат воопшто возила,едуцирајте ги сопствениците на возилата за опасноста што ја предизвикуваат и дека може да паркираат и на паркинзите преку улицата кај ЕВН и паркот. Со почит, Филип Гавриловски

Статус: Одговорено
Тип на барање: Нови заштитни П-огради

 
Одговор

06.03.2018 во 08:43:05

Почитувани, Ве молиме да се обратите до Град Скопје и МВР, под чија надлежност се булеварите и непрописно паркираните возила. За поставување столпчиња, можете да поднесете барање до нашето Одделение за комунални работи и доколку постои можност, ќе бидат поставени на посочената локација. Ви благодариме што го користевте Граѓанскиот сервис центар

Назад

 

Архива

<< Февруари 2019 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28    

Sponsored by

Developed by