31 Март 2020 - 12:26:09

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

05.07.2019 во 12:45:20

Почитувани, во ОУ Блаже Конески не работат рефлекторите на игралиштето. Бидејќи е лето и горештини, преку ден децата не може да играат, останува навечер после 19:00, но не знам од кои причини релфекторите воопшто не работат, за разлика од минатото лето кога секоја вечер работеа. Би било добро да ги направите на тајмер бидејќи лани лето се случуваше да работат цела ноќ до следното утро. За да траат подолго и да не се троши непотребно струја, направете ги да работат од 19:30 до 01:00.

Статус: Одговорено
Тип на барање: Детски и спортски игралишта (кошарка, ракомет, мал фудбал)

 
Одговор

08.07.2019 во 10:46:45

Почитуван Ненад, Причината за неработењето на рефлекторите е кршењето на орманчето за вклучување струја, и тоа во неколку наврати од страна на несовесни граѓани. Од тие причини ЕВН одлучи да не ги вклучува рефлекторите за да се избегне некаков спој. Општината реагираше неколку пати. Поздрав

Назад

 

Архива

<< Март 2020 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      

Sponsored by

Developed by