24 Јуни 2021 - 05:12:17

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

29.05.2020 во 11:14:54

Почитувани, На Бул.,, В.С.Бато,,бр 19 во самиот монтажен паркинг има возила кои се стари или се чуваат по 3 возила од исти сопственик (југо фичо и застава 101). Понатаму старо марка Тико. Понатаму, во 16 часот веќе се паркирани надвор од монтажниот паркинг секој ден од 4 до 6 големи комбиња од фирмите Колидфуд, Тигер, Олишпед, итн а додека ние граѓаните немаме каде да се паркираме. Вработените си ги носат своите возила од работа и плус си имаат свои лични возила. Местата кои огромните комбиња ги носат од работазавземаат простор а во самата околина нема такви дуќани. Ве молам, комбињата да се тргнат под нај итно. Нема место за паркинг за сопствениците со станови и плус вработените од околната полиција каде навистина и тие немааат каде да паркираат. А и ние немаме каде да се паркираме кои живееме тука. Комбињата и старите веќе хаварисани возила мора да се тргнат од тие паркинг места. Предлог, секое возило чии сопственик нема адреса на В.С.Бато од тие 3 згради да неможе да се паркира а додека комбињата секој на паркингот на компанијата. Изгазивме се, нема места. Крајната солуција да се плаќа за паркинг кој не е сопствек односно не живее на таа територија и околина. Исто така луѓе доаѓаат секој ден од делот на Веро и се паркираат кој има подве возила си ја остава кај монтажниот паркинг како во свој личен паркинг. Ние ги глед аме. Ова мора да се реши некако. Со почит до општината.

Статус: Одговорено
Тип на барање: Хаварисани возила, како и возила кои се користат како магацински простор

 
Одговор

02.06.2020 во 09:17:43

Почитувана, постои иницијатива за воведување зонско паркирање токму на оваа локација со што ќе се реши проблемот со паркингот. Поздрав

Назад

 

Архива

<< Јуни 2021 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     

Sponsored by

Developed by