19 Септември 2020 - 00:55:43

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

25.03.2019 во 15:56:17

Барање 19.03.2019 во 08:27:15 Почитувани, Ве молам за информација зошто е стопирана изградбата на црквата во реонски центар ???? До кога тој простор ќе биде неуреден ??? дали е точна информацијата дека на локацијата на булевар Србија наспроти турските висококатници на просторот кој што беше депонија, се исчисти и се загради со лимови, нема да се гради училиште туку се спрема за изградба на згради ???? Ви благодарам однапред...... Статус: Одговорено Тип на барање: останато Одговор 19.03.2019 во 10:40:03 Почитувана Ели, за изградбата на црквата во Реонски центар информации може да се добијат од МПЦ, земјиштето е приватно, на Скопски пазар, што значи Општината нема ингеренции. Што се однесува до просторот наспроти висококатниците, таа парцела е исто така во сопственост на МПЦ, но нема промена во ДУП-от за изградба на нови згради. Ви благодарам за овој одговор, но ме интересира дали по важечки урбанистички план на локацијата што Ви ја наведов е предвидено навистина да се гради училиште и дали има одредена / било каква постапка за промена на тој ДУП за изградба на станбени згради наместо училиште ??? Однапред Ви се заблагодарувам.

Статус: Одговорено
Тип на барање: останато

 
Одговор

23.04.2019 во 11:30:01

Почитувана Ели, како што ви одговоривме претходно, моментално не се предвидени промени во ДУП-от. Поздрав

Назад

 

Архива

<< Септември 2020 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     

Sponsored by

Developed by