09 Декември 2019 - 16:54:17

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

09.05.2019 во 23:19:38

Почитувани, Може ли да се изврши кастрење (со претходно извршен увид) на: 1. Дрвјата околу зградата бр.33/3 на бул.“Видое Смилевски - Бато, со оглед дека горните гранки веќе надвисуваат во непосредна близина на прозорите (особено при дување ветер)? 2. Едно дрво кое се наоѓа во двор во истата зграда, веќе е прекршено и надвисува преку дворот над патеката? (може да повреди некого при ненадејно кршење) 3. Долните гранки од дрвата на паркингот, бидејќи дел се стари и паѓаат врз автомобилите и ги гребат. Поздрав.

Статус: Одговорено
Тип на барање: Уредување на блоковското зеленило

 
Одговор

10.05.2019 во 09:23:13

Почитуван Горан, Општината нема надлежност да ги кастри дрвјата и гранките. Ве молиме испратете допис до Град Скопје, односно до ЈП „Паркови и зеленило“ во чија надлежност е тоа. Ви благодариме

Назад

 

Архива

<< Декември 2019 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      

Sponsored by

Developed by