24 Јуни 2021 - 04:10:02

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

10.02.2020 во 09:24:11

Почитувани, ве молам за одговор на 3 прашања. 1. На 24.01.2020 на општинскиот веб сакт најавивте изградба на нов парк во Стар Аеродром покрај улицата Методија Шаторов Шарло, не беше објавено кога ќе почне/заврши изградбата и дали е објавен/завршен тендер за изведба? 2. Кога ќе се постават заштитни столпчиња на тротоарите од сервисните улички кај зградите на Адора на Шарло 6, 8 и 10, заврши тендерот за избор на изведувач, тоа е помалку од 1 ден работа да се постават? 3. И покрај многуте барања и на родители, зошто сеуште не се поставени успорувачи на брзина од задниот влез на ОУ Блаже Конески? Ве молам објавете ги прашањата и одговорете. Благодарам.

Статус: Одговорено
Тип на барање: останато

 
Одговор

12.02.2020 во 11:24:24

Почитувана Анкица, се прават последните подготовки за објавување на тендерот за изградба на паркот што го најавивме. Во секој случај, овој парк ќе биде изграден оваа година. Што се однесува до заштитните стопчиња, на посочената локација ќе бидеат поставени идната недела. Во врска со третото прашање, сообраќајното решение кај училиштето Блаже Конески е во надлежност на Град Скопје и МВР. Поздрав

Назад

 

Архива

<< Јуни 2021 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     

Sponsored by

Developed by