24 Јуни 2021 - 05:47:12

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

22.05.2020 во 13:58:25

Почитувани, Како претседател на Заедница на сопственици на на влез III-ти на ул. Владимир Комаров бр. 1а, Ви се обраќам заради следното: Позади нашата зграда има дворна површина, која е затревена и има диво израснати дрва. Потребна ми е информација, дали вие или ние како сопственици на станови треба да го расчистиме тој дел и доколку е наша обврска дали за тоа треба да имаме дозвола од општина Аеродром, бидејќи има и дрва кои треба да се исечат? Се надевам дека ќе добијам одговор во најкус можен рок Ви благодарам

Статус: Одговорено
Тип на барање: Уредување на блоковското зеленило

 
Одговор

09.06.2020 во 08:28:09

Почитувана, ако станува збор за јавна површина, обврска на Општината е да ја искоси тревата, но ако е приватен имот, нема право да влегува. За сечење на дрвјата ви е потребна дозвола од ЈП Паркови и зеленило или пријавете во урбаната заедница зад Скопјанка. Поздрав

Назад

 

Архива

<< Јуни 2021 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     

Sponsored by

Developed by