19 Јуни 2024 - 01:03:02

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

08.06.2020 во 16:05:52

Zdravo, sakam da prasam da mi odgovorite okolu sledno: ziveeme vo 10 katnica na Rudi Cajevac (segasna Sarlo). Dole vo garazniot del imame kupeno 2 sosedni garazni mesta (boks) koi se od otvoren tip, no poradi cesti provali, krazbi, sakame da si gi zastiteme vozilata i predmetite i da go zagradime sopstvenoto garazno mesto so gips karton i da postavime avtomatska vrata za vlez/izlez od svoe garazno mesto. Del od stanarite veke gi zagradile svoite parking mesta so gips karton, del postavile i avtomatski vrati. eden dobar del od stanarite se vo plan da go napravat istoto. Vaka bi ni se zastitile vozilata na sopstven parking od mozni ostetuvanja i krazbi. Ve molam da se konsultirate so nadleznite vo urbanizam kaj vas, dali e potrebno dozvola za pregraduvanje/zagraduvanje so gips karton i postavuvanje na avtomatska vrata na moe garazno mesto. Ako treba kaj kogo treba da se obratime i koi dokumenti se potrebni. Ako ne treba, da ni posocite, drugite stanari nikoj ne vadel dovola za takvo nesto.

Статус: Одговорено
Тип на барање: останато

 
Одговор

09.06.2020 во 09:43:17

Почитуван Андон, од Одделението за урбанизам го добивме следниот одговор: Станарите имаат право да ја заклучат влезната врата и да постават камери заради поголема безбедност, но внатре секакво затворање на паркинг-местата претставува опасност од задушување на просторот и послаба вентилација, односно при работа на моторите може да дојде до задушување. Сите што поставиле гипс-картон, го направиле тоа без дозвола. Одделението за урбанизам не издава дозвола за пренамена од паркинг во гаража, бидејќи за гаража се потребни минимални димензии над 3 м со 6 м, а за паркинг 2,5 м со над 5 м. Со почит

Назад

 

Архива

<< Јуни 2024 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sponsored by

Developed by