14 Април 2024 - 14:17:31

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

26.01.2022 во 19:21:21

Почитувани, Ве известувам дека на многу родители кои биле ослободени од плаќање на партиципација во градинките, поради тоа што нивните деца се со попреченост им стигнало Решение за плаќање на партиципација во градинките за целосна сума. Ве замолувам да најдете средства во Буџетот да ги покриете овие трошоци како општина поради тоа што не станува збор за голем број на дечиња и средства. Можеби и дел од родителите ќе ви поднесат приговор или жалба но дел од нив сакаа да останат анонимни и поради тоа ви пишувам јас. Овие деца и родители навистина се во голем ризик и немаат доволно средтсва за да ја платат градинката, затоа како и досега што биле ослободени од плаќање ве замолувам да продолжите со истата пракса и во иднина. Однапред ви благодарам. Поздрав Анабела Димоска

Статус: Одговорено
Тип на барање: образование

 
Одговор

18.03.2022 во 15:40:57

Почитувани, Ви благодариме што не контактиравте.Ве охрабруваме вашето прашање, проблем или идеја да го пријавите преку интерактивната платформа мЗаедница, со цел директно да комуницирате со надлежните служби на Општина Аеродром. Веб страница: https://mzaednica.mk/ App Store: https://apple.co/2SbERqJ Google Play: https://goo.gl/Y9qhpE Упатство за користење: http://aerodrom.gov.mk/vest/7897

Назад

 

Архива

<< Април 2024 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      

Sponsored by

Developed by