14 Април 2024 - 14:11:10

Општина Аеродром

Граѓански сервис центар

Преглед на барање

Барање

29.03.2022 во 09:14:59

Почитувани, Веќе неколку пати пишуваме и по Facebook но, реакција на барањата нема од Ваша страна. Крајно време е нешто да се превземе со хаварисаните возила кај полицијата во Н Лисице односно кај Бул В С Бато. Имено има преку 20 возила кој се навистина напуштени, магацински простори, гуми испуштени, со прашина и очигледни дека не се поместуваат од монтажниот паркинг а од Вас надлежните се нема слух за сето ова. Доагаат топли периоди и ѓубрето под нив ќе смрди. Мачки се качуваат над возилата а ние граѓаните немаме каде да се паркираме. Комбиња се паркираат кој зафаќаат место за по две возила и си ги носат од своите фирми и покрај тоа што имаат и свои возила. Неможам да разберам зашто не се тргаат возилата? За сметка на тоа ние неможеме да паркираме. Се паркира на сите срани во зеленило. Дали постои закон кој Ве стопира овој очигледен проблем да се реши? Да се отстранат возилата и сопствениците да си платат. Треба да се реши проблемот со паркингот. Не е возможно да не се најде решение. Секогаш постои. Олд тајмери искршени. Сакам да прашам каков чекор ќе превземе општината и кога?

Статус: Одговорено
Тип на барање: Хаварисани возила, како и возила кои се користат како магацински простор

 
Одговор

29.03.2022 во 10:34:18

Почитувани работиме на изнаоѓање на системско решение со ЈП Градски паркинг каде би се дислоцирале тие возила.

Назад

 

Архива

<< Април 2024 >>
По Вт Ср Че Пе Са Не
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30      

Sponsored by

Developed by